به گزارش مهر، جلسه بررسی موانع و مشکلات صادرات مصنوعات طلا و جواهر و راهکارهای علمی، عملی و اجرایی در این ارتباط با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گمرک ایران، بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت و سازمان ملی استاندارد در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد.
مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به کاهش صادرات مصنوعات طلا و جواهر و خروج غیر قانونی و قاچاق این اقلام، گفت: اخذ مالیات بر ارزش افزوده از محل واردات شمش طلا موجب شده صادرکنندگان مصنوعات طلا و جواهر برای ایفای تعهد خود و تامین مواد اولیه به منظور تولید و صادرات این مصنوعات با مشکل مواجه شوند.
عباس نخعی افزود: با اخذ مالیات بر ارزش افزوده برای واردات شمش طلا، صادرکننده و یا واردکننده شمش طلا باید مبلغی حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون ریال برای واردات هر یک کیلوگرم شمش طلا بپردازد.
به گفته نخعی، این موضوع علاوه بر توقف در امر تولید و صادرات قانونی طلا و جواهرات زمینه قاچاق شمش طلا، خروج غیرقانونی مصنوعات طلا و جواهر و سود سرشار حاصل از قاچاق برای عده ای سودجو فراهم میکند.
وی گفت: در این جلسه مقرر شد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با برآورد میزان و ظرفیت بالقوه صادارت مصنوعات طلا و جواهر سالیانه کشور و بررسی کشورها و بازارهای هدف صادرات مصنوعات طلا و جواهر ایران، میزان و ظرفیت بالقوه موجود در بازارهای هدف را برای بازیابی جایگاه کشورمان در این بازارها را بررسی و زمینه رسیدن به این نقطه را ارائه کند.
نظر شما